Brow Lamination: med dine egne naturlige øyebryn

Brynslaminering eller «brow lamination” blir en stadig med populær behandling i Norge. Brynslaminering er en mild hårpermanent på dine ustyrlige og strie hårstrå for å gi deg veldefinerte og fyldige øyebryn.

Tenk deg enhver dag hvor du står opp med perfekte øyebryn? Samme «instabrow» som internasjonale kjendiser og influensers viser frem på sosiale medier. Brynslaminering er den perfekte behandlingen for å fremheve dine egne naturlige øyenbryn!

Hva er egentlig brow lamination? Hvem passer det til? Og i så fall hva må man passe på?

Brynslaminering er en hårkur for øyenbrynene. Kuren gjør at man får fyldige og definerte brynsform allerede etter første behandling. Resultatet har en varighet på opptil 6 til 8 uker, og er i praksis en mild permanent på brynshårene som passer for alle.

Brynslaminering har økt i popularitet fra 2019, og skal ha sin opprinnelse i Russland ifølge Allure.com. Etter hvert har behandlingen gjort sitt inntog i Europa og blitt stadig mer vanlig i Norge

Brynslaminering er en stegvis prosess

Behandlingen begynner med å påføre brynshårene et vannbasert hud- og hårvennlig bindemiddel. Dette gjør det mulig å binde brynshårene på plass og gre de nesten rett opp. Hensikten med behandlingen er å rette på krøllete brynshår, endre på deres vanlige vokseretning og legge til rette for en god symmetri. Dette gjøres for at brynshårene senere skal kunne finkjemmes i ønsket retning og form.

Deretter påføres en lotion som inneholder ammoniumtioglykolat, som bryter keratinstrukturen i brynshårene. Kort fortalt mykner det opp brynshårene slik at de blir mulige å forme. Et lag med plastfolie legges på øyebrynene for å holde på form og den nykjemmede retningen til brynshårstråene

Så smøres det inn en ny omstrukturerings lotion med hydrogenperoksyd som omstrukturer keratinstrukturen i brynshårene. Dette hjelper på å holde på brynshårenes nye form etter behandlingen. Et nytt lag med plastfolie kan legges på øyenbrynene også for å holde brynshårene på plass.

Etter en brow lamination vil oppleve å få noe mørkere øyebryn. Men etter steget med omstrukturerings lotion kan de som vil få farget brynshårene med valgfri farge. Det som er spesielt med å kombinere både brynslaminering og brynsfarging er at virketiden på brynsfargingen blir kortere enn vanlig etter brynslaminering. Det er derfor viktig å få slik behandling hos profesjonelle brynsstylister som kjenner til prosessen.

Til slutt tilføres øyenbrynene et keratinrikt serum som gir brynshårene både næring og riktig fuktighet. Dermed har dine øyebryn blitt brynslaminert.

Brynslaminering er den beste semi-permanente brynsbehandlingen for de med vanskelige og strie brynshår. Vi har også merket en tydelig fyldighetseffekt på de personene som har tynne/dunaktig øyenbryn. I begge tilfeller omstruktureres de naturlige brynshårene slik at du får velstelte og fyldige øyenbryn som kan enkelt finkjemmes til ønsket form.

«Vi har merket at enkelte strie brynshår blir mer formbare etter påfølgende behandlinger. Brynslaminering kan også komplementeres med brynsfarging etter kundens ønske og behov for en mer definert brynsform og farge» – forteller brynstylisten.

Ett siste tips etter at brynslamineringen er utført er å unngå å fukt eller å få væske på øyebrynene i 24 til 48 timer. For at behandlingen skal vare og holde på formen i 6 til 8 uker er det viktig at dette overholdes. I mellomtiden kan man enkelt finkjemme ens nye velstelte øyebryn.

Men…

Noen ganger får vi inn kunder som dessverre har finklipt brynshårene sine. Ulempen ved å finklippe brynshårene sine selv er at brynshårene nærmest hårsekken er ganske stive. Ved normal behandling med brynslaminering vil disse friserte og stive hårstråene være mye vanskeligere å gre og rette på enn ubehandlede brynshår.

Dersom det er tilfellet ber vi våre kunder om å komme tilbake ved en senere anledning slik at deres brynshår får vokst ut igjen til normal lengde. Da vil vi i Volo Hair stå klare til å hjelpe deg med brynslaminering.

Skrevet av Oda ved Eluce Beauty