Bryn form og farge

Vi har flere forskjellige behandlinger for bryn, og hva man velger blir avhengig av hvilket resultat man ønsker å oppnå. Hos oss tilbyr vi brynslaminering, PMU, hårfjerning/forming med voks og pinsett eller threading, henna og farge. Ved form og farge av bryn kan man oppnå et nydelig og naturlig resultat ved bruk av voks og pinsett samt farging av brynene. Man velger selv hvor mørke eller lyse man vil farge brynene, men ofte er det fint å ha en farge som komplementerer hårfargen på hodet. Noen liker en mer statement look mens andre foretrekker en mer naturlig form og farge som gir en mer renere og fremhevet resultat ut ifra sitt eget utgangspunkt. Farge og forming av bryn er en behandling som er ideelt for alle, både menn og kvinner. Det er heller ingen spesifikk aldersgrense for når man kan starte å farge og vokse bryn. Er man veldig ung tar man hensyn til dette og sørger for et mest mulig naturlig resultat. Noen ganger kan det være nok å bruke pinsett for å rydde opp i uønsket hår rundt brynene. Det er ingen problem å farge grå/hvite hår, fargene vi bruker gir et jevnt resultat som vil dekke eventuelle lyse hår som befinner seg i brynene som ellers gjerne er noe mørkere. 

For best mulig resultat med stripsvoks er det viktig at voksen blir påført mot retningen hårene vokser og dra av i motsatt retning, da unngår man at hår blir igjen og knekker eller gir fare for at det kan oppstå inngrodde hår. Ved å fjerne hår med voks er det ikke fare for at det vokser ut mer hår enn utgangspunktet og hårene blir heller ikke mørkere. Fordelen med å fjerne hår med voks er at man får et langvarig resultat og huden blir glatt og smidig. Det vil for mange forekomme mindre hårvekst når hårene kommer tilbake igjen og ved vedlikehold av hårfjerningen vil det ikke vokse ut like tett som hårene gjerne var i utgangspunktet. Mange har hårvekst som gror utenfor brynets form og kan endre uttrykket og fasongen til bryna. Ved å fjerne uønsket hår rundt bryn kan man rette opp i ujevnheter og gi et mer symmetrisk resultat.

Det er mange ulike måter å style bryn på, og trendene forandrer seg fra år til år. Man vet selv hva man er komfortabel med og det er viktig med god kommunikasjon mellom kunde og behandler slik at ønsket resultat blir oppfylt. For å bevare resultatet etter behandlingen kan det være gunstig å ha en brynskost liggende hjemme og gjerne en blank brynsgele. For noen er ikke behovet for å tegne og fylle inn bryn nødvendig de første dagene etter at man har fikset brynene, men det kan være greit å ha en brynspenn eller pudder tilgjengelig som kan benyttes når fargen begynner å lysne og eventuelle «hull» kommer til syne. Det kan også være fint å fremheve de med sminke på kvelden hvis man ønsker et enda tydeligere resultat med kveldssminken.

lash_brows10

En brynskost er fint å bruke for å legge brynshårene på plass, og vil også jevne ut sminken og se mer naturlig og mykt ut. Hvis hårene er strie og vanskelig for å holde seg på plass, kan det være nyttig med en brynsgele. Den vil hjelpe bryna til å holde seg på plass utover dagen og gi en fin og fresh effekt. Varigheten etter en brynsbehandling varierer noe fra person til person og er avhengig av individets hårvekst på bryna og hvor lyse/mørke de er naturlig. Normalt sett vil det være gunstig å sette opp ny time hver 4-6 uke.

Det er vanlig at menn gjerne har noe mer hårvekst på bryna enn kvinner, og mange velger å vokse bryn og/eller nappe for et mer ryddigere resultat. Hvor definerte man ønsker brynene som mann er individuelt, man kan oppnå både et naturlig resultat hvor man fjernet hårvekst som gror oppe og nedenfor brynet og i midten, uten at det blir for definert eller feminint, eller man kan gjøre linjene renere og mer markerte. Det er også ideelt å klippe litt på lengdene for at hårene skal legge seg finere og det ser ryddigere ut.

Før en brynstime er det lurt å la pinsetten ligge i noen uker og la hårene gro ut slik at brynsstylisten kan hjelpe deg med å lage en form som passer deg og som blir lettere å opprettholde i etterkant. Brynstylisten kan gi deg råd om hva som vil gi et mest mulig flatterende resultat for akkurat ditt ansikt og bryn, men har man selv egne preferanser er ikke det problem for behandler å utføre. Hvor tynne eller tykke man skal ha brynene er smak og behag og kommer helt an på utgangspunktet sitt. Har man lite og smale bryn ønsker man gjerne å fremheve sine bryn mest mulig ved å farge hårene, gjerne trekke fargen litt over og under for å få farge på dunhår og lyse hår som absolutt vil gjøre at brynene ser bredere og fyldigere ut. Å forme og fjerne hår med voks vil også gi et resultat som både løfter og definerer formen.

Det er viktig å ikke være i direkte kontakt med sol samme dag som voksingen blir utført. Bruk solfaktor, helst SPF 50. Det beste for huden etter voksing er at området får hvile og ikke utsette det for tung sminke og unngå å ta på området med urene hender. Hvis det er ønskelig å dekke over rødhet i ansikt er det viktig at det er et lett og tynt lag, gjerne med et løst pudder eller concealer som er mineralbasert eller vennlig mot sensitiv hud. Enkelte vil oppleve mindre rødhet etter hver voksbehandling, men er det første gang med bruk av voks kan det sannsynligvis bli mer rødt enn det vil bli de neste gangene, både fordi huden vender seg til voksen og utveksten av hår blir mindre.

Brynslaminering er en ny trend på markedet som er perfekt for deg som ønsker tykkere og mindre strie bryn og et mer løftet uttrykk. Man kan oppnå en mer buskete look ved å gjøre en brynslaminering. Hårene plasseres etter ønske og produktene i behandlingen vil sørge for at brynshårene blir liggende slik de blir gredd på plass og resultatet har en varighet på 3-4 uker. Det kan være fint å kombinere denne behandlingen med forming og farge for et enda mer tydelig resultat.

PMU er ideelt for deg som har minimalt med hårvekst på bryn og gjerne tomrom som en ønsker å fylle inn, eller for deg som bare ønsker et mer definert og fyldigere uttrykk. Permanent makeup gir et langvarig resultat og gjør at man slipper å bruke mye tid hver dag på å sminke bryn slik man liker å ha de. Farge og form blir tilpasset ditt ansikt og behandler sørger for at du er fornøyd med utvalgt farge og form ved konsultasjon før behandlingen settes i gang.