Krøllete hår: Derfor bør du vurdere en dry cut

Dry cut er fremdeles et forholdsvis nytt fenomen i Norge, men øker samtidig i popularitet og blir et stadig mer attraktivt alternativ for deg med naturlige krøller i håret. Har du ikke hørt om konseptet, håper vi at du sitter igjen litt klokere etter å ha lest artikkelen.

Hva er en dry cut?

Oftest innebærer en klipp hos frisøren å ta deler av klippen på nyvasket, vått hår. Det våte håret er naturligvis lettere å jobbe med når det skal skapes et sterkt perimeter, rette linjer eller andre geometriske former. Har du imidlertid naturlige krøller, kanskje også med sterk sprett, vil det i mange tilfeller gi et bedre resultat å gjennomføre en såkalt dry cut; Eller tørrklipp, som det heter på norsk.

En dry cut innebærer altså å gjøre ting i noe motsatt rekkefølge; Vi starter med å klippe på tørt hår og gir deretter vask, styling og til slutt en siste finish på klippen

Fordeler med en dry cut

En tørrklipp er høyst sannsynlig den mest fordelaktige metoden å bruke dersom du har naturlige krøller mesteparten av tiden;

 • Naturlige krøller eller teksturerte bølger legger seg på en spesiell måte når håret er tørt. Når det er vått, forsvinner denne forutsigbarheten – og dermed også muligheten til å klippe ut fra krøllenes naturlige utgangspunkt. Det tørre håret gjør det rett og slett enklere for frisøren å avgjøre hvor det må klippes basert på hårets naturlige fall, fordi detaljene forsvinner når håret er vått.
 • Håret ser naturligvis kortere ut når det er tørt, fordi krøllene trekker seg sammen. Å klippe på tørt hår vil gjøre det enklere for frisøren å avgjøre akkurat hvor mye som bør klippes, og minimerer dermed risikoen for å klippe for mye.
 • Tørt hår gir frisøren større forståelse for hvordan krøllene responderer; Vi ser på bevegeligheten i håret, hvordan krøllene legger seg oppå hverandre og hvordan vekten fordeler seg. Det er enklere å klippe presist med disse elementene til grunn.
 • Eventuelle splittede tupper eller andre skader vil være synlige på tørt hår, men forsvinner høyst sannsynlig når håret er vått.
 • Våte hårstrå er mer utsatt for å knekke enn tørre hårstrå, fordi de er skjørere og mer elastiske idet de blir gredd med børste. Å klippe på tørt hår er mer skånsomt og dermed fordelaktig dersom du også har tynt hår eller er redd for at håret skal knekke.

Dry cut hos VOLO

I VOLO spesialiserer vi oss på nettopp dry cut. Behandlingen innebærer en klipp på tørt hår, vask, styling og en siste finish på klippen. I tillegg, for at du enklest mulig skal kunne style og ta vare på håret ditt hjemme, gir vi en liten opplæring i hårvask- og styling. Behandlingen tar 2 timer, koster 1900 kroner og kan bestilles her.

8 tips til deg med krøller

Selve hårklippen til side; La oss samtidig ta en nærmere kikk på hvordan du selv kan ta bedre vare på håret ditt. Har du selv krøller vet du jo at det til tider kan være utfordrende å frisere dem, men som med alt annet: Det finnes både produkter og råd som gjør det lettere.

 • Fuktighetsgivende hårkur: Små eller store, spretne eller bølgete – alle typer krøller holder seg finest med regelmessig pleie. En god hårkur, som xx, tilfører rikelig med fuktighet og glans, og minimerer dermed også antall tørre hårstrå som ellers havner på avveie.
 • Sovevaner: Bomull regnes som verstingen når det kommer til slitasje på hår, og øker også risikoen for at håret blir matt og brusete. Sover du imidlertid på sateng og med håret i en løs knute eller flette, reduserer du sannsynligheten for uhåndterlig hår dagen etter.
 • Stylingkrem: For definerte og glansfulle krøller, er en stylingkrem et «must have»-produkt. I VOLO sverger vi til xx. Spre kremen i hendene og klem produktet inn i håndkletørt hår.
 • La håret lufttørke: Tørker du håret helt tørt med hårføner, får du nesten garantert et brusete sluttresultat. Bruk heller et håndkle i starten, tilsett stylingkrem og la deretter håret falle til sin naturlige form gjennom lufttørking.
 • Unngå overdreven hårvask: Hvis du foretrekker å vaske håret hver dag fordi du har trent eller har fett hår; Prøv likevel å unngå å bruke sjampo hver gang. Bruk heller en god balsam, som xx, og/eller en fuktighetsgivende hårkur – om så bare i tuppene. Balsam og hårkur er skånsomt for håret, mens overdreven bruk av sjampo kan tørke det ut.
 • Hårstrikk: For minst slitasje på håret; bruk aller helst såkalte scrunchies. De store tøystrikkene fra 90-tallet er ikke bare trendy, men utgjør også minimal skade på håret. De tynne, små strikkene vi klassisk tyr til sliter på håret og utgjør, tro det eller ei, stor slitasjeskade.
 • Klipp regelmessig: For å bevare et sunt hår, bør tuppene klippes regelmessig. Spesielt krøllete hår har tendenser til å ofte bli brusete og tørt, og derfor er det viktig med jevnlig pleie og et sunt, friskt hår uten splittede tupper.
 • Varmebeskyttende produkt: Hender det at du bruker varmeverktøy? Da er det alfa omega å bruke et godt varmebeskyttende stylingprodukt. xx gir et sunt og glansfullt resultat, og beskytter naturligvis håret underveis. Husk imidlertid at eksempelvis rettetang av åpenbare årsaker sliter på håret, og at du aldri skal gå over 185 grader.