Voksing 

Vi tilbyr voksing av både ansikt og kropp. En skånsom og effektiv strips voks fra Lycon Nordic som også kan benyttes på en sensitiv hud. Etter en voksbehandling tar det lengre tid før hårene gror ut igjen fremfor å barbere, da hårene blir fjernet fra roten av hårstrået. Hvor lang tid det tar før hårene gror ut igjen kan variere noe, men som oftest 3-4 uker. Til neste behandling med voks er det viktig at hårene har grodd ut igjen til passende lengde, minst 2 mm for at voksen skal kunne få fatt i mest mulig hår på det bestemte området.  

I ansikt kan det være noe kortere lengde da områdene gjerne er mindre og hårene mindre strie. Blir ikke alle hår tatt med voksen, kan det benyttes pinsett for å fjerne gjenstående hår og eventuelt inngrodde hår. Før neste behandling bør det ha gått omtrent 6 uker, i ansikt 3-4 uker, men det er altså avhengig av lengden på hårene. Er hårene veldig lange derimot, som på rygg eller bikiniområdet kan det være nødvendig å klippe ned på lengden for mest effektiv utførelse av voksingen.   

Områdene på kropp du kan vokse er legger, lår, bikini, armer, armhuler, rygg, bryst og brasiliansk. I ansikt kan man fjerne alt uønsket hår eller velge mindre områder som overleppe, hake, kinn og nese. Man kan også få vokset og forme bryna. Da kan det også være aktuelt å farge hårene for et mer tydelig og jevnt resultat. Har man begynt å få grå hår på bryna kan det fint farges over slik at alle hår får samme farge og dermed et mer jevnt resultat og brynene ser fyldigere ut. Om man ønsker fyldigere bryn er det fint å spare på noe av dunhårene oppe og nedenfor brynet, og har man mye av dette kan det være til stor nytte for mer fyldige bryn ved å farge disse. Det kan også være nyttig for å oppnå ønsket form og kan gi et løft til brynet og dermed også et mer åpent blikk.      

For best mulig resultat med stripsvoks er det viktig at voksen blir påført mot retningen hårene vokser og dra av i motsatt retning, da unngår man at hår blir igjen og knekker eller gir fare for at det kan oppstå inngrodde hår. Det er viktig at behandlingen blir utført riktig og av en profesjonell fagutdannet terapeut innen hud og skjønnhet. Varigheten på en voksbehandling kommer an på hvor mange og hvilke områder som skal vokses. Områder på kropp er noe mer tidkrevende enn i ansikt da det er mer omfattende områder.  

Skal man vokse hele ben samt bikinilinje må man beregne at det kan ta opp imot en time. I ansikt kan det ta i underkant av et kvarter, men er det flere områder som skal vokses og det blir behov for napping med pinsett kan det beregnes noe lengre tid. Man kan fint kombinere flere behandlinger og vokse både ansikt og kropp, så lenge det settes av tilstrekkelig med tid. Å vokse armhulene er en rask behandling som gir et varig resultat og man trenger ikke å tenke på å barbere hver gang man er i dusjen. Mengden hår som vokser ut blir mindre og hårene kan også bli lysere i farge.   

Før en voksbehandling av legger, lår eller bikinilinje er det lurt å ha på seg noe løst slik at vokset område får rom til å «puste» og at porene ikke tettes av stramt tøy. Huden vil være noe øm og sår, og det er vanlig at det oppstår rødhet og på kropp kan det fort oppstå røde prikker og huden kan se irritert ut, men det vil gi seg i løpet av få timer. Noen får mer omfattende reaksjon enn andre, alt etter hvor sensitiv huden er. Hvis hårstråene er tykke og strie kan det også ha betydning for reaksjonen etter behandling og utførelsen kan være noe mer smertefull i motsetning til et område med tynne og myke hår. 

Ved å fjerne hår med voks er det ikke fare for at det vokser ut mer hår enn utgangspunktet og hårene blir heller ikke mørkere. Fordelen med å fjerne hår med voks er at man får et langvarig resultat og huden blir glatt og smidig. Det vil for mange forekomme mindre hårvekst når hårene kommer tilbake igjen og ved vedlikehold av hårfjerningen vil det ikke vokse ut like tett som hårene gjerne var i utgangspunktet. Å fjerne hår kan ha stor betydning for ansiktet, spesielt ved å fjerne hår rundt bryn, og forme bryna til en form som er naturlig for sitt utgangspunkt og som rammer inn ansiktet. Mange har hårvekst som gror utenfor brynets form og kan endre uttrykket og fasongen til bryna. Ved å fjerne uønsket hår rundt bryn kan man rette opp i ujevnheter og gi et mer symmetrisk resultat. 

Det er viktig å ikke være i direkte kontakt med sol samme dag som voksingen blir utført. Bruk solfaktor, helst SPF 50. Det beste for huden etter voksing er at området får hvile og ikke utsette det for tung sminke og unngå å ta på området med urene hender. Hvis det er ønskelig å dekke over rødhet i ansikt er det viktig at det er et lett og tynt lag, gjerne med et løst pudder eller concealer som er mineralbasert eller vennlig mot sensitiv huden. Enkelte vil oppleve mindre rødhet etter hver voksebehandling, men er det første gang med bruk av voks kan det sannsynligvis bli mer rødt enn det vil bli de neste gangene, både fordi huden vender seg til voksen og utveksten av hår blir mindre. 

På salongen utfører vi behandlinger med voks fra Lycon Nordic. Lycon benytter kun de beste råvarer og har kommet opp med en strips voks som er mer behagelig og skånsom mot huden. Voksen inneholder mineraler og oljer som ikke etterlater klissete rester. Voksene kommer i flere varianter av nydelige farger og dufter, som gjør opplevelsen med voksingen enda mer gøy og behagelig. Behandlingen avsluttes med en beroligende og fuktighetsgivende krem som inneholder tea tree olje som virker kjølende for huden